Helhetlige tjenester for gode liv

28 February 2023 to 28 January 2023
Oslo, Norway

Description


Når: 28. februar kl. 10:00 – 15:30

Hvor: Thon Hotel Opera

Påmelding og mer informasjon om konferansen

Lenke til streaming kommer.

Sjeldendagen er den internasjonale markeringen for å øke bevissthet om sjeldne diagnoser og fungere som en møteplass. I år er det den 16.gangen Sjeldendagen blir markert, i samarbeid med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Unge Funksjonshemmede og Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne diagnoser (NKSD).

Som navnet tilsier er en sjelden diagnose noe de færreste har, eller vi har lite informasjon om. I Norge har vi ikke et eksakt tall på hvor mange som har en sjelden diagnose, men i verden finnes det rundt 7.000 som går under denne betegnelsen – det anses at diagnosen er sjelden om 1 av 2000 har den. Til tross for at diagnosene er sjeldne står mange mennesker sammen i dette. Derfor håper vi at så mange som mulig ønsker å delta for å øke bevisstheten. På denne måten kan vi lære av hverandre, og kunnskapsnivået rundt sjeldne diagnoser kan vokse.

Tema for markeringen i år er: helhetlige tjenester for gode liv. Hva er det egentlig som må til for at tjenester innenfor helse, mestring, tannhelse og psykisk helse skal bli så gode og tilgjengelig som mulig? Vi håper å få svar på dette gjennom panelsamtaler med de som holder i tjenestene, og representanter fra organisasjoner som kjenner dette på kroppen.
I år kan vi endelig samles fysisk igjen på Thon Hotel Opera, den 28. februar. Vi oppfordrer også alle til å bruke emneknaggen #rarediseaseday på Facebook og Instagram. Dette er den internasjonale emneknaggen for markeringen av Sjeldendagen.Find the event program here.

Images